Πρόστιμα για αθλητικές εγκαταστάσεις του Νομού Θεσ/νίκης

Πρόστιμα για αθλητικές εγκαταστάσεις του Νομού Θεσ/νίκης

Αρ. Πρωτ. 5594/30.11.2004

Προς:
- κο Υφυπουργό Αθλητισμού

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», που αναφέρεται σε συγκεκριμένο πρόβλημα του Δήμου Συκεών Ν. Θεσσαλονίκης, προκύπτει ένα γενικότερο πρόβλημα που αφορά όλο το Νομό Θεσσαλονίκης, ενδεχόμενα και άλλους νομούς και περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα στο δημοσίευμα αποκαλύπτεται ότι οι περισσότερες αθλητικές εγκαταστάσεις που θεμελίωσε και επέβλεψε κατά την κατασκευή τους, τα τελευταία 30 χρόνια η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, κατασκευάσθηκαν χωρίς την άδεια της Πολεοδομίας.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, όποιος οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Νομαρχία ή Δήμοι) ή οποιοδήποτε Αθλητικό Σωματείο, επιχειρεί να «νομιμοποιήσει» τις εγκαταστάσεις του, να αντιμετωπίζει την επιβολή τεράστιων οικονομικών προστίμων, ποσά που μετά από τόσα χρόνια απ' τις κατασκευές των συγκεκριμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, είναι κυριολεκτικά «παράλογα» υψηλά. Φυσικά κανείς Ο.Τ.Α (Α΄ ή Β΄ βαθμού) ή Αθλητικό Σωματείο δεν μπορεί να πληρώσει τα πρόστιμα αυτά και έτσι το όλο θέμα, όπου έχει προκύψει γίνεται «βραχνάς» και έχει πολύ δυσάρεστες συνέπειες για τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Μετά από τα παραπάνω, ερωτάται ο αρμόδιος Υφυπουργός:
- Αθλητισμού


Πως σκοπεύει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό, που δημιουργείται απ' την επιβολή τεράστιων οικονομικών προστίμων στους ΟΤΑ (Α΄ και Β΄ βαθμού) και στα Αθλητικά Σωματεία του Νομού μας;

Απάντηση Υπουργείου